mama
عدد المساهمات : 353 نقاط : 53536 تقييم العضو : 0 تاريخ التسجيل : 16/11/2009 العمر : 33
| موضوع: فطير مشلتت ياخرابى علية الخميس 15 أبريل 2010, 9:19 am | |
| الفطير المشلتت المقادير كيلو دقيق اي نوع بس يكون في عرق مش هصعبها اتنين كوب ماء معلقة ملح صغيره معلقة سكر صغيره
الطريقة دوبي الملح كويس في المياه و بعدين ضيفي السكر علي الدقيق و قلبيه كويس و ضيفي المياه كوبايه كوبايه مع العجن تعجني فيها بتاع عشر دقايق لحد ما تبقي عجينه محترمه كده اقسميها علي خمس قطع او سته كوريهم كويس و امسحيهم بالزيت كويس بعدين حطيهم في طبق ممسوح كويس زيت و سيبيهم من نص ساعه الي ساعه متغطين لاختبار العجينه تشديدها هتلاقيها بقت زي اللبانه تبقي كده مريحه تمام التمام تجيبي القطعه تحطي علي الرخامه زيت و تمسحي بيه الرخامه كويس بيحث تلمع و بعدين تقومي تحطي العجينه واحده فوقه و بالنشابه تفردي لقدام و بعدين تلفيها و تفردي الجناب بعدين بقي خلي بالك من النقطه ديه كويس اوي اوي اوي تمسكي اطراف الفطيره و تشديدها بشويش اوي تهزيزها كانك بتلعبي باشارب في الهوا بس بالراحه و تشدي عليكي و هكذا هتلاقيها بتمط و بقت شفافه كل ما تبقي شفافه اكتر كل ما تبقي احسن بعدين شدتيها و اتفردت لو قطعت منك مش مشكله خالص عادي تجيبي سمن في ايده و تحطي فوقيها كلها و بعدين تطبقيها منديل و تشيليها في طبق تاني محطوط فيه زيت و العجينه التانيه نفس النظام عاده انه هتفردي عليها السمن ماشي بس مش هتلفيها منديل هتجيبي الفطيره اللي لفناها قبل كده منديل و تحطيها في نصها و تقفلي عليها منديل تاني و هكذا كل الكميه تحطيها في صنية مدوره و سيبيها في مكان دافي تستريح بعدين حطي في ايدك سمن و اضغطي عليها كويس و يستحسن يكون قشطه علي فكره ممكن بدل حشو السمن يبقي قشطه تبقي طريه و حلوة اويييييييييييييييييي عندك فرن كهرباء ولعي من فوق و من تحت علي اقصي درجة سيبك من كلام فرن مروحه ستي عمرها ما شافت المروحه غير للضيوف و كانت بتعمله يجنن اول ما يشقر كده طلعيها و بالسكر رشيها او بالعسل او بالجبنه القديمه و قولولي النتيجه ضرورى وصلولى كتير بالهنا و الشفاء | |
|