المقادير
4 بصلات مقطعة اجزاء كبيرة
عصير ليمون كتير حوالى اربعة
زيت _ ملح _ كمون
فلفل اخضر حامى
ملعقتين طماطم متسبكة
كيلو سمك فيليه مقطع مكعبات اى نوع وممكن جمبرى
طماطم صغيرة اوى وكتير شوية حوالى كيلو
شرائح ليمون
وممكن قطع كوسة كمان او اى خضار قطع
الطريقة بقى
يبشر البصل ويخلط مع الليمون وزيت والفلفل والكمون وصلصة الطماطم
يوضع السمك فى الخليط ويترك لمدة ساعة على الاقل ويستحسن اكتر
توزع قطع السمك على اسياخ ومعاها ثمر الطماطم والكوسة وشرائح الليمون
وتدهن بالزيت وتوضع على الفحم او على الشواية بعد تسخنهم طبعا
تترك لمدة عشر دقايق وتقلب الاسياخ على جميع الاوجه لتصبح لون السمك الى اللون الذهبى
ويقدم مع ارز السمك وسلطة الطحينة
وبالف هنا وشفا
اعتقد اكله حلوة وسهلة