بسم الثالوث القدوس
كوسة بالفريك
المقادير:
كيلو كوسة او اكتر-2بصلة-نصف كيلو
طماطم-2مكعب خضار-ملح-فلفل-زيت-فصوص ثوم-1كوب فريك
الطريقة:
1-تكحت
الكوسة وتقطع سميكة نوعا بالورب(تقطع ترانشات) 2-يجهز الفريك وينقع فى ماء ساخن فترة
3-يحمر البصل فى الزيت قليلا ثم نضع
الفريك ونقلب ونضيف عصير الطماطم ويترك على النار حتى يستوى الفريك وتصبح الصلصة
سميكة
4-نحضر صينية مدهونة بالزيت ونضع
فيها الكوسة ثم نضيف الفريك المفلفل بالدمعة فوق الكوسة
5-نضع مكعبات الخضار على
الصينية(اى مكعب مرقة الخضار)ونظبط الحياق
والفلفل
6-تقطع طماطم حلقات ونضعها فوق الكوسة وتترك على النار
من فوق حتى قرب السوا ثم ندخلها الفرن لتحمير الوجة
بالهنا والشفا
مع تحيات ماما