[center]
[كوسة بالحمص صيامى]
المقادير
- كيلو كوسة.
- ربع كيلو حمص طبيخ.
- بصلة مقطعة قطعاً صغيرة.
- 5 فصوص ثوم مفروم.
- حبة فلفل أحمر مقطعة قطعاً صغيرة.
- 3 أكواب عصير طماطم.
- ربع كوب زيت ذرة.
- ملح وفلفل.
الطريقة
1- أحضري الحمص واغسليه كويس وبعد كده انقعيه لمدة ساعتين في الماء، بعد مرور الساعتين اغلي الحمص في الماء كويس لغاية ما يستوي، وبعد كده صفيه من الماء.
2- أحضري الكوسة واغسليها كويس وبعد كده قطعيها شرائح طويلة.
3- سخني الزيت على النار، وبعد كده ضيفي إليه البصل، وقلبيه كويس لغاية ما لونه يبقى ذهبي، لما تلاقي إن البصل لونه بقى ذهبي ضيفي الثوم المفروم وقلبيهم مع بعض لمدة خمس دقائق، وبعد كده ضيفي إليهم عصير الطماطم والفلفل الأحمر وسيبيهم لمدة ربع ساعة على النار مع التقليب من وقت لآخر.
4- بعد مرور ربع ساعة ضيفي الكوسة والملح والفلفل والحمص وسيبيهم على النار لمدة ربع ساعة أو لغاية ما تلاقي إن الحمص والكوسة استوا، ممكن إنك تضيفي ميه لو حسيتِ إن الأكل قوامه سميك.
5- بعد ما الكوسة تستوي اغرفيها في أطباق التقديم، ممكن مع الطبق ده إنك تعملي طبق أرز بالشعرية أو أرز أبيض
أحبائى :كل سنة وأنتن طيبات وسامجونى على التأخيرررررررررررررر وصلولى كتيررررررررررر