تورته صيامى
1كوب سكر مساح – نصف كوب زيت – 1كوب ماء دافىء –كوب الا ربع كاكاو – باكوبيكنج بودر- كوبين ونصف دقيق – نص معلقة ملح – فانيليا – كريمة نباتى – عين جمل - فروت دراى
الطريقة
نولع الفرن على درجة متوسطة قبل الشغل
نضع الزيت والماء الدافىء والسكر وندوبهم مع بعض بالمضرب السلك لحد مايدوبوا ونضع الفانيليا
اضع الملح والبيكنج بودر على الدقيق واخلطهم
ثم اضعهم على الخليط اللى دوبناه فوق واخلطهم ثم اضع الكاكاو ونخلطهم بالمعلقة الخشب او البلاستيك
اضع العجينة فى الصينية فى فرن من 45 دقيقة لساعة
اضع على الكريمة النباتى شوية شيكولاتة سايحة واقلبهم
بعد ماتستوى وتبرد ادهنها من بره ومن فوق والاجناب كلها بالكريمه وندخلها الفريزر لمدة نص ساعه وبعد ماتطلع اصب عليها الشيكولاتة المرواة وهو ساخن جدا
ارش رشة سكر بودرة على العين جمل وارصصه على وش التورتة
وممكن كمبوت فواكه
يعنى الذواق ده على ذوقك
شيكولاتة موروا
½ كيلو سكر – كوب ماء –2ملعقة عسل –2ملعقة كبيرة كاكاو –
نضع
على النار السكر والماء لحد مايتخنوا بس ميتغيرش لونه
فى حلة تانية اضع العسل والماء لحد مايتخنوا بس ميتغيرش لونه
ثم اضعهم على بعض وادوبهم كويس لحد ماتعقد ثم اضع الكاكاو
يغلوا غلوة بس